Svi učenici koji nijesu obavljali praktičnu nastavu kod poslodavca, a u sledećim su obrazovnim programima: Ekonomski tehničar, Turistički tehničar, Gastronom, Restorater, Kuvar i Poslastičar, u obavezi su da odrade profesionalnu praksu u toku ljeta i to:
- Ekonomski tehničar: 10 dana
- Turistički tehničar: 15 dana
- Gastronom: 15 dana
- Restorater: 15 dana
- Kuvar: 15 dana
- Poslastičar: 15 dana
O realizaciji programa profesionalne prakse učenik je obavezan da vodi dnevnik profesionalne prakse. Dnevnik potpisuje lice odgovorno za realizaciju profesionalne prakse.
Učenik je dužan, da:
- Se maksimalno angažuje u cilju sticanja znanja i vještina;
- Prilikom sticanja praktičnog obrazovanja ponaša se u skladu sa uputstvima i pravilima Poslodavca i Škole;
- Čuva poslovnu tajnu Poslodavca;
- Ponaša se u skladu sa propisima o zaštiti na radu, u skladu sa svim mjerama preporučenim od strane Poslodavca;
- Vodi dnevnik praktičnog obrazovanja;
- Pravilno i bezbjedno rukuje opremom, uređajima i inventarom;
- Dolazi u objekat u kojem obavlja praktično obrazovanje uredan;
- Da se primjerno ponaša prema osoblju Poslodavca i licima koja koriste usluge Poslodavca;
- Da u toku realizacije praktične nastave kod Poslodavca moraju imati sa sobom važeću sanitarnu knjižicu.
Da bi upisao sledeći razred, učenik je dužan da preda popunjenu potvrdu o profesionalnoj praksi i dnevnik prakse.
POTVRDU O PROFESIONALNOJ PRAKSI MOŽETE PREUZETI OVDJE.